Wie Drenthe zegt, zegt natuur. Want er valt zoveel te doen en te beleven in onze provincie! Heidevelden, hoogveen en oeroude landschappen: Drenthe is een van de meest gevarieerde provincies van ons land.

In de natuur geniet je van frisse lucht en beweging. Je ontsnapt even aan de stress en verwondert je over alles wat groeit, bloeit en rondvliegt. En ver hoef je er niet voor te reizen!

De bibliotheek werkt samen met ROEG! om de natuur in het zonnetje te zetten. Daarom reist de ROEG-Hoek door de provincie. Elke maand maakt een andere bibliotheek extra ruimte voor de natuur. Kun je inspiratie gebruiken voor je volgende avontuur? Kom dan naar de bibliotheek.

Wat is ROEG!?

ROEG! laat zien hoe bijzonder onze Drentse natuur is. Met als missie: jong én oud helpen de natuur te ontdekken en waarderen. Van weidse landschappen tot spinnetjes in je eigen achtertuin.

ROEG! is een samenwerking tussen natuurorganisaties en de provincie. In reportages op RTV Drenthe leer je de Drentse buitengebieden kennen, en op de website vind je het laatste natuurnieuws. 

De pop-up ROEG!-Hoek

De bibliotheek werkt samen met ROEG! om de natuur in het zonnetje te zetten. Daarom reist de ROEG!-Hoek door de provincie. 

De pop-up ROEG!-Hoek is een ideaal startpunt om de natuur te gaan ontdekken. Zo vind je er speurtochten en de mooiste boeken over de natuur. 

Deze vrolijke tafel is steeds in een andere bibliotheekvestiging te vinden. Check in het overzicht wanneer de ROEG!-Hoek naar jouw gemeente komt!

ROEGHOEK

Waar is de ROEG!-Hoek te zien?

12-12 tot 08-01

          Emmer-Compascuum

16-01 tot 13-02

          Sleen

20-02 tot 13-03

          Nieuw-Amsterdam

01-03 tot 01-04

          Assen

24-04 tot 22-05

          Vledder

29-05 tot 26-06

          Zuidlaren

11-09 tot 06-10

          Meppel

16-10 tot 10-11

          Rolde

 

Activiteiten van ROEG!

Er is in het kader van ROEG! van alles te doen: lezingen, workshops en excursies voor kinderen en volwassenen.

 Houd de agenda in de gaten!